torstai 19. helmikuuta 2015

Tässä talossa, näissä huoneissa...

... Tanssitaan häitä syyskuun 12. päivä!
Olen potenut suorastaan huonoa omaatuntoa siitä, ettei blogissa pahemmin näy minun itse ottamiani kuvia, vaan suurin osa kuvista on intternetin ihmeellisestä maailmasta anastettuja. Joudun tosin toteamaan heti alkuun, ettei nytkään ole luvassa minun kuvamateriaaliani, vaan näiden alla olevien räpsyjen copyrightit kuuluvat Miehekkeelle. Mutta suunta on nyt ylöspäin!

Kävimme siis syksyllä tsekkaamassa tämän ihanan vanhan seurojentalon, jonka vuokrauksesta vastaa melkein yhtä ihana ja melkein yhtä vanha (oikeasti varmaan vanhempi...) rouva. Rouva oli unohtanut tapaamisemme, mutta soitettuani perään, suhautti hän paikalle fillarilla viidessä minuutissa. Aikamoinen teräsmummo. No, enivei, eksyin asiasta.
Paikka on siis Rehtilä ja se sijaitsee Jokioisissa, Rehtijärven kylässä. Matkaa hääpaikalle Forssan kirkosta tulee reittihaun mukaan 13 kilometriä, jonka hurauttaa parissakymmenessä minuutissa. Ei huono siis.


Pääovi. Hieman meikäläistä epäilyttää nuo raput. Kuten ehkä kuvastakin näkyy, aika ja lukuisat askeleet ovat tehneet tehtävänsä, noita pitkin pitäisi uskaltaa piikkikoroissa kävellä... Minun mielestäni nuo ovat kuin emmentalia... :D 



Sali vastakkaisista nurkista kuvattuna. Alemman kuvan vasemmassa laidassa näkyvät jääkaapit ovat tällä hetkellä (tai kuvanottohetkellä ainakin!) salissa keittiön lattiaremontin vuoksi. Niissä on kuulemma pyörät alla, joten niitä voi siirtää haluamaansa paikkaan, näppärää!
Keittiön varustetason suhteen Rehtilä häviää mennen tullen uudemmille/kalliisti saneeratuille juhlataloille. Me emme ottaneet keittiöstä ja tarjoiluhuoneesta kuvan kuvaa kaiken remonttisotkun vuoksi, mutta visiitillämme totesimme, että Rehtilän varustelu rajoittuu kahteen aivan tavalliseen lieteen ja pieneen suurtaloustiskikoneeseen. Jos käyttää pitopalvelua, kuten me tulemme käyttämään, tämä tuskin on mikään ylitsepääsemätön ongelma, sillä Rehtilässä vietetään paljon häitä.

Hintatasoltaan tämänkaltaiset juhlatalot tuppaavat olemaan sieltä halvimmasta päästä. Me emme tiedä vielä tarkkaa hintaa; aiemmin tilat on vuokrattu viikonlopuksi 200 eurolla, mutta lattiaremontti luultavasti tulee näkymään pienenä hinnan nousuna. Hinta ei kuitenkaan voi nousta niin paljon, että kenenkään budjetti kaatuisi siihen.

Iik, en malta odottaa syyskuuta ja tilan koristelemista. Aika nätti se on minusta jo tuollaisenaan, kun ei oteta lukuun noita kamalia jääkaappeja salissa :D
Mitä mieltä, menisitkö itse naimisiin Rehtilässä? :)

8 kommenttia:

  1. Näyttää tosi kivalta paikalta! Ja hintapolitiikka lämmittäisi ainakin mun sydäntä! :D

    VastaaPoista
  2. Ha, varmaan kenen tahansa sydäntä lämmittäisi! :D Tuolta sai vielä pöytäliinojakin kohtalaisen edullisesti vuokrattua, olivat muistaakseni 80 senttiä kappaleelta ja siihen pesulamaksut päälle... Laskeskelin, että tulisi maksamaan jotain 60-80 euron väliltä. Ei huono sekään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, no onpa edullista! Oikeastaan ihanan edullista. :) Välillä meinaa mennä hermot, kun täällä kaikesta saa pulittaa ihan liikaa. Meinasin pyörtyä, kun meidän juhlapaikka nosti hintoja vuodelle 2016 yli viidellä sadalla eurolla. Onneksi ei tarvitse odotella sinne asti, 2015 on just hyvä vuosi mennä naimisiin. :)

      Poista
    2. MITÄ?! O_O
      Olen nyt syvässä järkytyksen tilassa. Tuntuu ihan absurdilta, että joku paikka nostaa hintoja yli kaksi kertaa sen, mitä meidän paikka maksaa.
      Tällaisina hetkinä olen hiton tyytyväinen siihen, että asutaan pienellä paikkakunnalla.

      Poista
    3. Mutta siis tuonhan voisi jo tulkita jonain kohtalon johdatuksena! Nyt tai ei koskaan, kohta ei riitä rahat naimisiinmenoon ;D

      Poista
    4. Joo ei varmasti vuoden päästä riittäisikään, jos noin järkyttäviä hinnan korotuksia tulee! :D Huhhuh. Pakko tähän vielä vertailuksi kertoa, että juhlapaikka johon ensimmäisenä oltiin yhteydessä suunnittelujen alkutaipaleella, ilmoitti tomerasti lauantaipäivän vuokran olevan 2400€! Onneksi enempää ei näin hulluja hintoja tullut enää vastaan, muuten olisi oikeasti suosiolla siirretty häät johonkin hamaan tulevaisuuteen, mutta alkujärkytys oli aika voimakas :D

      Poista
    5. Hyi kamala! Tietysti onhan tuo pääkaupunkiseudun (ja yleisesti isompien kaupunkien) hintapolitiikka sinänsä ymmärrettävä, kun kysyntää on kuitenkin todella paljon enemmän, kuin jossain pienemmällä paikkakunnalla. Mutta on se silti aika järkyttävää! :-O

      Poista
  3. Pienemmillä paikkakunnilla asumisessa on tosiaan puolensa. Meidänkin juhlapaikka maksaa to-su vain 250€. Ei voi valittaa :) Eihän se toki ulkonäöltään vedä vertoja hienoille ravintoloille, kartanoille ja muille, mutta kelpaa meille :) Kivalta näyttää teidänkin juhlapaikka!

    VastaaPoista