sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Mitä (tänään) syötäisiin?

Tervehdys jälleen pitkästä aikaa ja oikein hyvää ystävänpäivää, joskin toki vuorokauden myöhässä. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, eikö? Palaan tänään taas sorvin äärelle ystävänpäivän ja tiistaina koittavan vuosipäivämme (no, puolivuotispäivän, jos ollaan tarkkoja: 6,5 vuotta yhteistä taivalta takana) innoittamana ja tällä kertaa ajattelin kirjoittaa häidemme ruokatarjonnasta. Sopiva aihe siinäkin mielessä, että kuumottelen jo ajatuksella tämänpäiväisestä sapuskastamme, niinkin peri-suomalaisesta ruokalajista kuin keitetyt perunat ja jauhelihasoosi.

(Selvennykseksi on todettava, että palasimme perjantaina kahden viikon lomamatkalta Thaimaasta ja nyt on todellakin saatava lautaselle vaihteeksi pottuja -- Ja minä nyt satun tekemään maailman parasta jauhelihakastiketta)

Koska emme ole vielä alkaneet kilpailuttaa pitopalveluita, häämenumme ei ole luonnollisesti vielä millään tapaa varma, mutta tarjoilen teille nyt ruokalajit, joita me (minä) olemme suunnitelleet.

  • Tomaatti-sipulisalaatti
  • Kreikkalainen salaatti (oliivit & fetajuusto erikseen katettuna)
  • Tonnikala-riisisalaatti
  • Broiler-pastasalaatti
    ~
  • Uunijuurekset (peruna, porkkana, sipuli)
  • Lihapullat
  • Paisti + pippurikastike
  • Kasvisgratiini
  • Savulohi
Tuossa on ruokalaji poikineen ja varmaan ainakin kylläiseksi noilla itsensä ja vieraat saa! Aika simppeli ja perinteinen juhlamenuhan tuo on, vaikka ei sisälläkään keitettyjä perunoita.
Mitä mieltä, tulisitko meidän häihin syömään? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti