perjantai 14. marraskuuta 2014

Häähirvitykset, eli lista siitä, mitä meidän häissämme ei tule olemaan

Näin yövuorojen jälkeen on hyvä aloittaa päivä parkkeeraamalla ahterinsa sohvan ja tietokoneen väliin. En ole varsinaisesti tunnettu viiltävästä älystäni ja salaman nopeasta järjen juoksustani valvottujen öiden jälkeen, joten ajattelin vain selaavani vähän Facebookia ja kuolaavani hääpukuja.

Vaan kuinkas sitten kävikään! Hetken aikaa muita hääblogeja selattuani päätin, että olisi hauska idea kirjoittaa seuraavaksi vähän siitä, mitä emme häihimme halua.


  • Hääparin nimipainatukset suunnilleen kaikessa mahdollisessa
    Eivätköhän vieraamme tiedä ilman tätäkin, kenen häitä ovat tulleet juhlimaan ja eikös päivämäärän muista ilman painatettua paperilautasliinaakin! :) Rahaa palaa, ja miksi? Että vieraat saavat heittää hienon, kultakirjaimin painatetun lautasliinasi mäkeen. Yksilöllisyyttään ja just sitä omaa juttuaan voi korostaa kyllä sitten jossain muualla ja jäähän häistä muitakin muistoja.
     
  • Kaasojen identtinen pukeutuminen
    Joillakin voi toimia, esimerkiksi kesällä ollessani kaasona mieheni siskolle tämän toisen siskon kanssa. Tuolloin anoppi osti meille puvut samalla, kun olimme morsiamen makutuomareina Tampereen morsiusgalleriassa. Kaksi miltei identtistä, teemaväreihin sopivaa pukua yhteensä 200 euroa, ei huono diili. Oma mekkoni oli kyllä kaunis, mutta vaaleansininen ei ole koskaan ollut mitenkään suosiossani. Välttyäkseni siis kaasojen epämukavuudelta, olen antanut heille vapaat kädet pukeutumisensa suhteen. Sitä paitsi hääbudjetti varmasti venyy ja paukkuu ilman ylimääräisiä mekkojakin! Alla kuvaa meidän mekoistamme; pieniä muutoksiahan noihin tehtiin, tyllit ja ruusukkeet lähtivät. Itse en käyttänyt tuota sinistä boleroa, jotenkin se teki muijasta smurffin...
  • Pikkutuhmat nöyryyttämisleikit
    Ehdoton ei. Ohjelmaa pitää olla ja joskus raja onnistuneen ja epäonnistuneen ohjelmanumeron välillä voi olla hiuksenhieno. Mitään en ole varsinaisesti rajannut pois, mutta toivon kaasojen/bestamanien ymmärtävän sanomattakin, mikä on meidän mielestämme hauskaa ja mikä ei. Minä en ainakaan ala silmät sidottuina tunnustelemaan kenenkään jalkoja päätelläkseni, kuka oma sulho on.
    Perinteiset kimpun- ja sukkanauhanheitot meillä toki takuulla on, sekä varmaankin jonkinlainen ryöstö.
  • Kahvin avecit
    Pyrkimykseni on säästää aina siellä, missä sen voi tehdä, ja kahvin avec kuuluu tälle listalle. Pääasiassa häävieraamme ovat nuoria ihmisiä tai muuten sellaisia, jotka eivät taatusti osaa kaivata konjakkia tai kermalikööriä kahvin kylkeen, jos sitä ei ole.
  • Tekstitarrat sulhasen kengissä
    Täytyykö tätä edes sen paremmin perustella?
  • Koristeöverit
    Aika monessa asiassa vähemmän on enemmän. 

 Odotin, että olisin keksinyt enemmän näitä hirvityksiä. Ehkäpä lista päivittyy vielä häävalmistelujen edetessä.
Unohtuiko jokin? :)

3 kommenttia:

  1. Minäki tein jokin aika sitten tämäntyylisen postauksen, mutta oon huomannut, että listalta unohtui useitakin hirvityksiä :D Ehkä täytyy tehdä postaus vol. 2 aiheesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja itse asiassa jotkin alkuperäisellä listalla olleet asiat nähdään meidän häissä sittenkin :D Ehkä sille uudelle postaukselle ois todella aihetta ;)

      Poista
    2. Juuri sinun postauksestasi taisin kipinän tähän saadakin! :) Haa, ehkä tällaisista jutuista saisi suunnitelmien edetessä aika mukavan jatkokertomuksen.. Hauskaa on huomata, miten suhtautuminen muuttuu, minulla esimerkiksi tuo kaasojen pukeutuminen on sellainen asia, joka elää koko ajan! Nyt toinen kaasoista on hankkinut violetin puvun ja toivon salaa, että toinenkin päätyisi samaan värisävyyn luovuttuaan pinkistä mekosta.. ;)

      Poista